Плаване около Тасос през октомври
Гърция, Северно Егейско море, остров Тасос

Дати

17-20 октомври 2023

Продължителност

4 дни

Цена

370€

Свободни места

има

За плаването

Плаване около Тасос – пътешествие, което е изключително удобно за българи. Районът на плаване е в непосредствена близост до България. Изходната точка – гр. Кавала – се намира само на 320 км от София (4 часа път с кола).

В рамките на 3 дни имате възможност да плавате с яхта на платна, да изследвате непознати за вас кътчета откъм море. Ще отпочинете пълноценно и ще се приберете в къщи с усещането, че сте преживели двойно и тройно повече. Плаването не изисква да взимате дълъг отпуск, няма отегчително пътуване до там и обратно и липсва сложна логистика.  За годините, в които правим това плаване, сме установили, че плаването е с идеална продължителност. Времето е напълно достатъчно за пълна обиколка на острова при благоприятни метеорологични условия.

Плаване около Тасос е изключително подходящо за тези, които за пръв път се качват на яхта. За проверка дали това е вашият начин за почивка, и за да се влюбите лудо в него. Еднакво подходящо е и за тези с по-богат опит, които нямат възможност за по-дълъг отпуск, а им се плава та две не виждат.

Тези, които са заинтригувани от ветроходството ще могат да научат повече за управлението на яхта под платна, ще са предизвикани да хванат щурвала и да настройват ветрилата.

Какво ще преживеете на плаване около Тасос?

Една наистина лежерна програма, със спокойно плаване, в която ще имате възможност да правите по много от всичко.

През по-голяма част от времето плаването протича покрай бреговата ивица на острова. Това дава възможност да изследвате Тасос в цялото му разнообразие и прелест. Ще проучите крайбрежните природни форми дори на югоизточната част, което от сушата е невъзможно.

Ще спираме на китни заливчета за почивка и плажове с прозрачна вода за гмуркане, ще разглеждаме малки и по-големи градчета като Тасос (Лименас) и Лименария, забележителности като амфитеатри и гостоприемни таверни, предлагащи вкусни, морски специалитети.

Три дни, в които всяка минута ще е с дъх на сол, водни пръски, плясък на ветрила, много слънце и усмивки.

Маршрут

Гр. Кавала - гр. Лименария (о. Тасос) - гр. Лименас (о. Тасос) - гр. Кавала

Дистанция

80 морски мили (150 км)

Прочети повече за:

Програма

10 октомври 2024, четвъртак
Пристигане в Кавала
Пристигане в Кавала привечер. Настаняване на яхтата и запознаване с нея. Представяне на програмата и инструктаж. Нощувка на яхтата.
10 октомври 2024, четвъртак
11 октомври 2024, петък
Отплаване към Тасос
Отплаване към остров Тасос. Първи уроци по управление на яхта. Плаване далеч от сушата. Обяд на борда. Спирка на котва в залив за почивка и плуване. Приставане в Лименария. Свободно време. Вечеря. Нощувка на яхтата.
11 октомври 2024, петък
12 октомври 2024, събота
Плаване около Тасос
Плаване покрай южната, слабо населена част на острова, наблюдение на красивия и "рошав" бряг, скални пещери и форми. Обяд на залив Алики на котва. Спирки за плаж и плуване. Приставане в Лименас. Разглеждане на античния театър, свободно време. Вечеря. Нощувка на яхтата.
12 октомври 2024, събота
13 октомври 2024, неделя
Връщане към континента
Сутрешно плуване в уютен и спокоен залив. Плаване обратно към Кавала. Обяд на борда. Приставане в следобедните часове в Кавала.
13 октомври 2024, неделя

Предложението включва

наем на яхтата
шкипер на борда
настаняване в двойни каюти
пристанищни такси, гориво, ток и вода за яхтата
провизии за приготвяне на храна на борда (закуски и обеди)
ветроходно обучение
динги с извънбордов двигател
спално бельо, одеяло и кърпа
финално почистване на яхтата
медикаменти против морска болест

Предложението не включва

транспорт до изходното пристанище и обратно
платен паркинг
храна и напитки на брега
посещение на туристически обекти и други разходи на сушата
медицински застраховки

Други дати за плаването

Забавление на Тасос
Плаване около Тасос през август
15-18 август 2024
Пеперуда на ветроходна яхта
Плаване около Тасос през септември
19-22 септември 2024