Вятър и Вода

Общи условия

Как да се запишете за плаване с нас?

Записването става след внасяне на депозит в размер на 50% от пълната цена за плаването. В определени случаи размерът на депозита може да бъде 33%. Тогава имате направена резервация и гарантирано място за избраното от вас пътешествие. Считаме, че щом сте заплатили депозита, се съгласявате с Общите условия.

Остатъкът се внася до 5 седмици преди началната дата на плаването, за което сте се записали.  Изискваме от вас 2 имена и номер на личен документ, с който ще пътувате. 

Начини на плащане

Плащане на капаро или доплащане може да извършите по банка или в брой. Данните на банковата ни сметка вижте долу. Плащане в брой може да извършите в офиса ни в лева или евро.

ВЯТЪР И ВОДА ООД
IBAN: BG28 STSA 9300 0022 6278 43
BIC: STSABGSF
Банка ДСК
Сметката е левова

Предоставяне на допълнителна информация и документи

За определени дестинации за нуждите на екипажния списък изискваме допълнителни лични данни като дата на раждане, националност, валидност на документ.

Ако желаете да се включите в групова застраховка или желаете да ви съдействаме за лична такава, изискваме ЕГН. Него изискваме и при плащане за издаване на фактура на физическо лице.

Предоставянето на лични данни е необходимо за реализация на гореспоменатите цели и е доброволно, съгласно Закона за защита на личните данни и разпоредбите на ЕС за защита на личните данни (Регламент 2016/679, наричан още GDPR).

Вятър и Вода гарантира, че ще използва личните Ви данни само за конкретните цели, за които сте се съгласили. Можете да оттеглите даденото от вас съгласие за обработка на лични данни по всяко време, като изпратите имейл на адрес: info@vetrohodstvo.com

Анулации

При невъзможност да осъществим плаване по причини, произтичащи от наша страна, ще ви предложим друга дата, дестинация, подобен продукт, или ще ви върнем 100% от платената от вас сума.

При анулация на резервация от ваша страна до 5 седмици преди събитието, ще задържим депозита и ще ви възстановим остатъка.

При анулация на резервация  от ваша страна в рамките на 5 седмици преди събитието, ще задържим 100% от пълната сума за плаването.

Ако в оставащото време до събитието намерим заместващ човек или екипаж, тогава ще ви дадем възможност да ползвате внесената сума за друго плаване или ще ви възстановим пълната сума.

Анулации заради COVID 19

Какво се случва с направените плащания, ако по обективни причини (например затваряне на границата) дадено плаване не може да се осъществи на предварително планираните дати?

1. Няма да загубите направените плащания. Можете да ги запазите като депозит за същото плаване, тъй като то не се отменя, а се отлага за следващ момент, в който би могло да се осъществи.

2. След като имаме нови дати, ще можете да избере най-удобните за вас. Вариант е да ползвате депозита и за друг ветроходен продукт на Вятър и Вода (обучение, плаване, регата).