С Вятър и Вода

Плаване по поръчка

Можем да организираме плаване за вас, където и когато поискате, стига там да има вятър и вода.

Ето кои са въпросите, на които трябва да имате отговор, за да си поръчате собствено плаване:

Къде искам да плавам?

За всяко плаване това е най-важният въпрос. Отговорът го знаеш само ти. Ние можем да ти разкажем нашия опит, да ти дадем съвет, да те насърчим, но не и да те разубеждаваме.

Когато казваме, че можем да организираме плаване навсякъде, където поискате и има вятър и вода, наистина го мислим. Има дестинации, които са по-достъпни, близки, проверени от нас. Дестинации, които изискват по-кратък период на организация. Тези дестинации можеш да разгледаш тук.

Има и такива, които ще изискват по-сложна логистика, съответно и изискват по-ранна реакция (половин година, понякога повече).

В повечето случаи плаваме по кръгови маршрути, тръгваме и се връщаме от една и съща изходна точка. Но можем да плаваме и еднопосочно – тогава можем да изминем по-голямо разстояние и да се окажем по-далеч.

Кога искам да плавам?

Желанието ви може да е продиктувано от любим сезон; от желание морето да е топло; от желание да се разминете с тълпата туристи; от отпуската и шефа и др. С удоволствие ще ви разкажем какво знаем за плаването през различните сезони.

Това, което навярно не знаете е, че яхтите обикновено се наемат за период кратен на седмица. Форматът е събота – събота. Изключенията са малко.

Вероятно знаете, че едно и също плаване може да струва различно през май или август.

Има дестинации, където плаването в определени периоди не е безопасно – свързано с преобладаващи ветрове, периоди на урагани и т.н.

Какво търся като преживяване?

Важно е да имате отговор на този въпрос, защото той е основополагащ за вашето крайно удовлетворение. Дали акцент на плаването ще е да достигаме на платна до повече острови, които да разглеждаме или приоритет е самото плаване с яхтата. Дали ще предпочетете да нощувате на пристанища и цивилизация или да има повече диви спирки на котва на пусти заливи. Ако ние знаем вашите предпочитания, ще съставим програма, съобразена с тях. И е възможно  да ви предложим по-подходяща дестинация и период.

Колко желаещи сме?

От броя хора зависи големината на яхтата, която трябва да осигурим. Стандартно яхтите са за 6 или 8 души. Има и изключения. По-големите яхти са по-скъпи като крайна цена, но пък излизат по-евтино когато цената се раздели на човек. Когато взимате яхта по поръчка, ще платите за цяла яхта. Важно е да знаете колко хора ще сте, за да знаете ще делите ли и с колко свои приятели стойността на яхтата. Когато знаем колко сте, ще ви дадем конкретна оферта за големина яхта, която ви удовлетворява.

Каква яхта предпочитам?

Яхтите, с които плаваме се различават по вид, модел, година на производство, амортизация, големина, брой каюти, оборудване и не на последно място – цена. Това което обединява всичките е, че са ветроходни.

Предлагаме плаване с еднокорпусна яхта или катамаран. Всяка си има особености и специфики, които можем да разкажем, за да вземете по-лесно решение.

Яхта с еднакъв брой каюти (капацитет хора) може да се различава по големина, година на производство и съответно цената да варира. Обратният случай също е възможен – на една и съща цена да имаме яхта с разлика в капацитета и големината, понеже по-малката яхта е по-нова и запазена

Шкипер

Винаги, когато имаме възможност за избор на шкипер (за съответното плаване), се спираме на най-подходящия за вашите нужди и очаквания колега. Това може да е продиктувано, както от неговия опит по въпросната дестинация, така и от експертизата му, афинитета му към туристическата част или обучението за плаване на ветрила. Не на последно място се съобразяваме с личните му качества, възраст и т.н.

Други особености

Всяко плаване с яхта, особено когато е за пръв път, е свързано с определени допълнителни разходи, за които дори не предполагате. Наше задължение е да ви ги представим, за да сте запознати и да знаете какво ще включва нашата ценова оферта към вас.