С Вятър и Вода

Плаване по поръчка

Можем да организираме плаване за вас, където и когато поискате, стига там да има вятър и вода Ето кои са въпросите, на които трябва да имате отговор, за да си поръчате собствено плаване:

Къде искам да плавам?

За всяко плаване това е най-важният въпрос. Отговорът го знаеш само ти. Ние можем да ти разкажем нашия опит, да ти дадем съвет, да те насърчим, но не и да те разубеждаваме.

Когато казваме, че можем да организираме плаване навсякъде, където поискате и има вятър и вода, наистина го мислим. Има дестинации, които са по-достъпни, близки, проверени от нас. Дестинации, които изискват по-кратък период на организация. Тези дестинации можеш да разгледаш тук.

Има и такива, които ще изискват по-сложна логистика, съответно и изискват по-ранна реакция (половин година, понякога повече).

В повечето случаи плаваме по кръгови маршрути, тръгваме и се връщаме от една и съща изходна точка. Но можем да плаваме и еднопосочно – тогава можем да изминем по-голямо разстояние и да се окажем по-далеч.

Кога искам да плавам?

Желанието ви може да е продиктувано от любим сезон; от желание морето да е топло; от желание да се разминете с тълпата туристи; от отпуската и шефа и др. С удоволствие ще ви разкажем какво знаем за различните сезони.

Това, което навярно не знаете е, че яхтите обикновено се наемат за период кратен на седмица. Форматът е събота – събота. Изключенията са малко.

Вероятно знаете, че едно и също плаване може да струва различно през май или август.

Има дестинации, където плаването в определени периоди не е безопасно – свързано с преобладаващи ветрове, периоди на урагани и т.н.

Какво търся като преживяване?

Важно е да имате отговор на този въпрос, защото той е основополагащ за вашето удовлетворение. Дали акцент на плаването ще е да достигаме на платна до повече острови, които да разглеждаме или приоритет е самото плаване с яхтата. Дали ще предпочетете да нощувате на пристанища и цивилизация или да има повече диви спирки на котва на пусти заливи. Ако ние знаем вашите предпочитания, ще съставим програма съобразена с тях. Възможно е според вашите очаквания да ви предложим по-подходяща дестинация и период.

Колко желаещи сме?

От броя хора зависи големината на яхтата, която трябва да осигурим. Стандартно яхтите са за 6 или 8 души. Има и изключения. По-големите яхти са по-скъпи като крайна цена, но пък излизат по-евтино когато цената се раздели на човек. Когато взимате яхта по поръчка, ще платите за цяла яхта. Важно е да знаете колко хора ще сте, за да знаете ще делите ли и с колко свои приятели стойността на яхтата. Когато знаем колко сте, ще ви дадем конкретна оферта за големина яхта, която ви удовлетворява.

Това, което навярно не знаете е, че яхтите обикновено се наемат за период кратен на седмица. Форматът е събота – събота. Изключенията са малко.

Вероятно знаете, че едно и също плаване може да струва различно през май или август.

Има дестинации, където плаването в определени периоди не е безопасно – свързано с преобладаващи ветрове, периоди на урагани и т.н.

Каква яхта предпочитам?

Яхтите, с които плаваме се различават по вид, модел, година на производство, амортизация, големина, брой каюти, оборудване и не на последно място – цена. Това което обединява всичките е, че са ветроходни.

Предлагаме плаване с еднокорпусна яхта или катамаран. Всяка си има особености и специфики, които можем да разкажем, за да вземете по-лесно решение.

Яхта с еднакъв брой каюти (капацитет хора), може да се различава по големина, година на производство и съответно цената да варира. Обратният случай също е възможен – на една и съща цена да имаме яхта с разлика в капацитета и големината, понеже по-малката яхта е по-нова и запазена

Шкипер

Винаги, когато имаме възможност за избор на шкипер (за съответното плаване), се спираме на най-подходящия за вашите нужди и очаквания колега. Това може да е продиктувано, както от неговия опит по въпросната дестинация, така и от експертизата му, афинитета му към туристическата част или обучението за плаване на ветрила. Не на последно място се съобразяваме с личните му качества, възраст и т.н.

Други особености

Всяко плаване с яхта, особено когато е за пръв път, е свързано с определени допълнителни разходи, за които дори не предполагате. Наше задължение е да ви ги представим, за да сте запознати и да знаете какво ще включва нашата ценова оферта към вас.