Остров Тасос

Тасос е най-близко разположения остров до континента и до изходната точка Кавала – само на 2 часа и половина плаване. Обиколка на остров Тасос с яхта е АБВ-то на ветроходните плавания в Егейско море за българи, румънци и сърби. Удобна дестинация едновременно за любителите на вятъра и платната, както и за тези, които обичат да посещават нови и интересни места. Островът е достатъчно голям и пъстър, за да осигури по нещо за всеки вкус. Южните му и източни брегове са най-богати откъм релеф и земни форми.

Сурови и недостъпни откъм сушата скали се редуват с тесни и закътани заливчета, където се спира на котва за почивка. Следват натурално издълбани в скалите

басейни, пясъчни и покрити с мраморни късове плажове, преминаване покрай 3 по-малки, скалисти острова и манастир, кацнал над скалите.

Възможни спирки са по-големите градове – Тасос и Лименария. В тях има античен театър, както и свидетелства за въгледобивното минало на острова. По-малките градчета Калирахи, Скала Марион и Алики също позволяват приставане и предлагат гостоприемни таверни с вкусни местни специалитети.

При повече време и желание за разходки, може да се достигне до селцата Кастро и Теологос, разположени високо в планината и  характерни със старите си каменни къщи и история за някогашен просперитет.

Къде плаваме в

Остров Тасос

Гърция

Северно Егейско море

Остров Тасос

Предстоящи плавания

Тасос - залив - бряг - яхта
Плаване около Тасос през май
23-26 май 2024
море
Плаване около Тасос през юни
20-23 юни 2024
Плаване около Тасос
Плаване около Тасос през юли
18-21 юли 2024
Забавление на Тасос
Плаване около Тасос през август
15-18 август 2024
Пеперуда на ветроходна яхта
Плаване около Тасос през септември
19-22 септември 2024
Кавала - марина - яхта
Плаване около Тасос през октомври
10-13 октомври 2023