Плаване около Тасос през август
Гърция, Северно Егейско море, остров Тасос

Дати

17-20 август 2023

Продължителност

4 дни

Цена

370€

Свободни места

има

За плаването

Плаване около Тасос – пътешествие, което е изключително удобно за българи. Районът на плаване е в непосредствена близост до България. Изходната точка – гр. Кавала – се намира само на 320 км от София (4 часа път с кола).

В рамките на 3 дни имате възможност да плавате с яхта на платна, да изследвате непознати за вас кътчета откъм море. Ще отпочинете пълноценно и ще се приберете в къщи с усещането, че сте преживели двойно и тройно повече. Плаването не изисква да взимате дълъг отпуск, няма отегчително пътуване до там и обратно и липсва сложна логистика.  За годините, в които правим това плаване, сме установили, че плаването е с идеална продължителност. Времето е напълно достатъчно за пълна обиколка на острова при благоприятни метеорологични условия.

Плаване около Тасос е изключително подходящо за тези, които за пръв път се качват на яхта. За проверка дали това е вашият начин за почивка, и за да се влюбите лудо в него. Еднакво подходящо е и за тези с по-богат опит, които нямат възможност за по-дълъг отпуск, а им се плава та две не виждат.

Тези, които са заинтригувани от ветроходството ще могат да научат повече за управлението на яхта под платна, ще са предизвикани да хванат щурвала и да настройват ветрилата.

Какво ще преживеете на плаване около Тасос?

Една наистина лежерна програма, със спокойно плаване, в която ще имате възможност да правите по много от всичко.

През по-голяма част от времето плаването протича покрай бреговата ивица на острова. Това дава възможност да изследвате Тасос в цялото му разнообразие и прелест. Ще проучите крайбрежните природни форми дори на югоизточната част, което от сушата е невъзможно.

Ще спираме на китни заливчета за почивка и плажове с прозрачна вода за гмуркане, ще разглеждаме малки и по-големи градчета като Тасос (Лименас) и Лименария, забележителности като амфитеатри и гостоприемни таверни, предлагащи вкусни, морски специалитети.

Три дни, в които всяка минута ще е с дъх на сол, водни пръски, плясък на ветрила, много слънце и усмивки.

Маршрут

Гр. Кавала - гр. Лименария (о. Тасос) - гр. Лименас (о. Тасос) - гр. Кавала

Дистанция

80 морски мили (150 км)

Прочети повече за:

Програма

Ден 1.
Пристигане в Кавала
Пристигане в Кавала привечер. Настаняване на яхтата и запознаване с нея. Представяне на програмата и инструктаж. Нощувка на яхтата.
Ден 1.
Ден 2.
Отплаване към Тасос
Отплаване към остров Тасос. Първи уроци по управление на яхта. Плаване далеч от сушата. Обяд на борда. Спирка на котва в залив за почивка и плуване. Приставане в Лименария. Свободно време. Вечеря. Нощувка на яхтата.
Ден 2.
Ден 3.
Плаване около Тасос
Плаване покрай южната, слабо населена част на острова, наблюдение на красивия и "рошав" бряг, скални пещери и форми. Обяд на залив Алики на котва. Спирки за плаж и плуване. Приставане в Лименас. Разглеждане на античния театър, свободно време. Вечеря. Нощувка на яхтата.
Ден 3.
Ден 4.
Връщане към континента
Сутрешно плуване в уютен и спокоен залив. Плаване обратно към Кавала. Обяд на борда. Приставане в следобедните часове в Кавала.
Ден 4.

Предложението включва

наем на яхтата
шкипер на борда
настаняване в двойни каюти
пристанищни такси, гориво, ток и вода за яхтата
провизии за приготвяне на храна на борда (закуски и обеди)
ветроходно обучение
динги с извънбордов двигател
спално бельо, одеяло и кърпа
финално почистване на яхтата
медикаменти против морска болест

Предложението не включва

транспорт до изходното пристанище и обратно
платен паркинг
храна и напитки на брега
посещение на туристически обекти и други разходи на сушата
медицински застраховки

Други дати за плаването

Кавала - марина - яхта
Плаване около Тасос през октомври
19-22 октомври 2023