Остров Фаял

Известен като „синия остров“, заради безбройните сини хортензии, които го оцветяват през летните месеци.

Космополитният гр. Хорта е средище на трансатлантическия трафик. Яхтеното пристанище е четвъртата най-посещавана марина в света. Тя се е превърнала и в своеобразна галерия на открито заради графитите, които изрисуват екипажите за късмет по време на океанското си плаване.

Времето, по което сме на Фаял ни позволява да се срещнем с многобройни мореплаватели и яхти, които тъкмо са направили презатлантическото си прекосяване. Историите са зашеметяващи, а купоните вечер с тях са незабравими.

Ще се отбием до легендарния моряшки бар „Peter Café Sport“ за наздравица с прословутия домашен джин с тоник. 

Ще вечеряме и в ресторанта на Дженуино. Преди да отвори ресторант на о. Фаял, Дженуино два пъти е преплавал света и сега намира време да поприказва с всеки клиент за плаване и пътешествия.

Овалният кратер на дремещия вулкан с диаметър близо 2000 м. е задължителна спирка за всеки, който тръгне на разходка из острова. Последното изригване на вулкана е било през 1956-7 г, в резултат на което островът се е уголемил с близо 2,5 км нова земя. Качване на фара Капелиньос и разглеждане на новата суша от високо е спиращо дъха изживяване.

От остров Фаял се открива неописуема гледка към връх Пико, разположен на едноименния остров.

Къде плаваме в

Остров Фаял

Остров Пико

Остров Сао Жорж

Сао Мигел – зеления остров

Остров Терсейра

Азорите

Остров Фаял

Предстоящи плавания

No data was found