Остров Терсейра

Остров Терсейра (както предполага името му) е третият от Азорските острови по реда си на откриване.  Известен като едно от малкото места в света, където може да се наблюдава миграцията на китове и делфини.  Още щом акостираме на главния град на острова, ще се замаете от ярките и цветни фасади на сградите.

Бреговете на остров Терсейра са сред най-добрите места за гмуркане на Азорските острови. Районът е гробище за древни котви от времената, когато тук е имало оживен корабен трафик.

Столицата Ангра ду Ероижму

Столицата Ангра ду Ероижму е първият град, построен в Атлантическия океан (през 1534 г.) и е включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство.

Градът е бил междинна спирка за авантюристи, откриватели, пирати и кралски особи. Атмосферата от колониалните времена на Португалската империя, когато корабите са прекосявали океана със скъпоценни камъни, злато и подправки, все още е осезаема в града и особено на стария градски площад. Имаме време да разгледаме Двореца на капитаните и генералите, градската катедрала и градините на херцога на Терсейра.

Остров Терсейра – забележителности

Терсейра е островът на пещерите. Пещерата Алгар до Карвао не бива да се пропуска. Представлява вулканичен комин с над 100 м височина. По стените й се спуска буйна расттелност, а на дъното й се е образувало подземно езеро. Грота ду Натал пък е тунел от някогашна лава. В нея е издълбан олтар, от който се отслужва литургията на Коледа, затова и пещерата е наречена Коледната пещера.

Островът е известен с традиционните улични кориди, в които могат да участват и туристите, но можете да наблюдавате и някоя от класическите борби с бикове. Освен това казват, че местните са големи купонджии, затова неслучайно останалите азорци наричат Терсейра „увеселителния парк на Азорите“.

Тъй като всички жители на Азорските острови са силно религиозни, само тук има девет манастира и множество църкви. В най-посещаваната църква в града е погребан брата на Вашку да Гама – Паулу да Гама.

Може да се разходим и до историческата крепост на угасналия вулкан Монте Бразил, която разкрива невероятна гледка към града. По-впечатляващото обаче е, че самият вулкан представлява забележителност, тъй като е заобиколен от масивни крепостни стени – най-големите, които испанците някога са издигали.

Къде плаваме в

Остров Терсейра

Остров Фаял

Остров Пико

Остров Сао Жорж

Сао Мигел – зеления остров

Азорите

Остров Терсейра

Предстоящи плавания

No data was found