Гърция е морска държава. От хилядолетия наред животът на хората тук е бил диктуван от близостта и връзката с морето. Така е и до наши дни, когато морето и туризмът са основно препитание за гърците. Затова го пазят чисто, ценят го и го боготворят. Затова уважават туристите, които морето привлича.

На практика всеки един район в Гърция дава възможност и условия за пътешествие с яхта по вода. И всеки един от районите има специфичен чар и обаяние.

Морето е пословично чисто. Морето е топло. Морето е пълно с риба. И освен морските таралежи, няма опасни морски животински видове.

Климатът е топъл през целия яхтен сезон от април до октомври. Няма пречки да се плава и през останалата част от годината.

Има по-силни сезонни ветрове като мелтемите в Егейско море през юли и август, но нищо сравнимо с океанските урагани. Силни морски течения също липсват.

Естествено при тези природни дадености, гърците са се погрижили да има множество пристанища и марини, които да обслужват яхтения туризъм. Рибари и ресторантьори се грижат за изключително качествената и вкусна храна от морски и местни специалитети.

Достъпност е другата отличителна  черта на тази дестинация. Цените на наемите на яхтите, храната и консумативите за лодките са на едни от най-ниските цени в света. Икономиката, културата и живота на хората са ориентирани към туриста, а когато той идва на яхта, той става двойно по-значим особено за хората от отдалечените и малки острови.

Къде плаваме в

Гърция

Саронически и Арголически залив

Северни Споради

Северно Егейско море

Циклади

Южно Йонийско море

Гърция

Предстоящи плавания

No data was found