Остров Терсейра

Остров Терсейра (както предполага името му) е третият от Азорските острови по реда си на откриване.  Известен като едно от малкото места в света, където може да се наблюдава миграцията на китове и делфини.  Още щом акостираме на главния град на острова, ще се замаете от ярките и цветни фасади на сградите.

Столицата Ангра ду Ероижму е първият град, построен в Атлантическия океан (през 1534 г.) и е включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство.

Градът е бил междинна спирка за авантюристи, откриватели, пирати и кралски особи. Атмосферата от колониалните времена на Португалската империя, когато корабите са прекосявали океана със скъпоценни камъни, злато и подправки, все още е осезаема в града и особено на стария градски площад. Имаме време да разгледаме Двореца на капитаните и генералите, градската катедрала и градините на херцога на Терсейра.

Островът е известен с традиционните улични кориди, в които могат да участват и туристите, но можете да наблюдавате и някоя от класическите борби с бикове. Освен това казват, че местните са големи купонджии, затова неслучайно останалите азорци наричат Терсейра „увеселителния парк на Азорите“.

Тъй като всички жители на Азорските острови са силно религиозни, само тук има девет манастира и множество църкви. В най-посещаваната църква в града е погребан брата на Вашку да Гама – Паулу да Гама.

Може да се разходим и до историческата крепост на угасналия вулкан Монте Бразил, която разкрива невероятна гледка към града. По-впечатляващото обаче е, че самият вулкан представлява забележителност, тъй като е заобиколен от масивни крепостни стени – най-големите, които испанците някога са издигали.

Ако ни остане време, може да се отправим на подземно пътешествие през тунелите от лава в пещерата Грота ду Натал. В нея е издълбан олтар, от който се отслужва литургията на Коледа, затова и пещерата е наречена „Коледната пещера“.

Къде плаваме в

Остров Терсейра

Остров Фаял

Остров Пико

Остров Сао Жорж

Остров Сао Мигел

Азорски острови

Остров Терсейра

Предстоящи плавания

Азори - Сиете ситадес
Азорски острови - плаване на запад
28 май - 7 юни 2022
Азори - Фаял - марина
Азорски острови - плаване на изток
8-18 юни 2022