Остров Пико

Остров Пико (от португалски „връх“). Силуетът на острова се обрисува от връх Пико, който се явява най-високия в Португалия (2 351 м) и е действащ вулкан.  В добро време изкачването до върха отнема около 3 – 4 часа. Туристи го изкачват, за да гледат залеза, преспиват в кратера му и наблюдават изгрева. Изкачването му е задължително за всеки, който обича и планината.

Традиционните селца, разпръснати из зеленината, допълват идиличната картина със своите черни и бели къщи. Често наричат о. Пико „черният остров“, заради вулканичния му пейзаж. Традиционните къщи също са построени от големи вулканични камъни, без замазка.

Пико предлага незабравими гледки не само отвисоко над земята, но и в нейните недра. Тук се

намира най-дългият тунел от лава в света – Грута дас Тореш, който е отворен за посещение.

Независимо дали ще изберете да се качите на върха или да посетите пещерата, ще се сблъскате с уникалните лозови масиви, включени в списъка на ЮНЕСКО. Сгряват ги подредените в редици базалтови камъни между редовете лозя. Нощно време напечените скали излъчват топлина и правят гроздето още по-сладко и сочно.

Океанските дълбини около острова са дом на над 20 вида китове и делфини. Затова и основният поминък на местните дълго време е бил китоловът. Днес ловът с харпун е останал само в тематичния музей, а кашалотите плуват свободно в района.

Къде плаваме в

Остров Пико

Остров Сао Жорж

Остров Сао Мигел

Остров Терсейра

Остров Фаял

Азорски острови

Остров Пико

Предстоящи плавания

Азори - Сиете ситадес
Азорски острови - плаване на запад
28 май - 7 юни 2022
Азори - Фаял - марина
Азорски острови - плаване на изток
8-18 юни 2022